Om Askur av Alvedans

 

Om meg - NUCH Askur av Alvedans

Jeg er en islandsk fårehund, i kullet mitt er det to gutter og to jenter. Vi så dagens lys 2. juli 2006.  Her er stamtavlen min.

Jeg er en glad fyr, og når det kommer besøk ønsker jeg velkommen med hele meg. - Kan jo være at de har lyst til å klappe og å klø meg litt - jeg er nemlig en skikkelig koseklump.

Ellers liker jeg å være med på det som skjer. Skal fatter'n noe, stiller jeg opp - enten det er å brøyte snø med traktoren, sette sammen en hylle, kjøre bil, slå gresset eller å male. Pappadalt? Ja, jeg følger etter overalt. Når han er i dusjen stiller jeg opp for å slikke han på beina - han blir jo våt! Jeg legger meg heller ikke om kvelden før fatter'n.

Har vært på noen utstillinger og ble Norsk Utstillings Champion i 2009, har også fått et res.Cacib, en gang BIM, og en gang BIR - fatter'n sier det er bra, så da er det nok det. Er røngtet til HD fri-B og AD fri-A, høyden min er målt til 45cm.
Jeg ble °yelyst 15. mai 2010, mine °yne er uten anmerkning.

Vi trives bedre på agilitytrening og på turer i skogen enn i utstillingsringen, både fatter'n og jeg. Vi tok bronsemerket på høsten 2009, tre uker senere debuterte vi både i agility og hopp klasse-1. Det ble to femte plasser og sølvmerket.

En samlig bilder fra det første året

 

Simi av Holteheia

N UCH Simi av Holteheia

er født 16. november i 2000, bor i Blaker og eies nå av Kennel Alvedans.

Hun har (pr.1/7-07) 15 avkom - 7 tisper og 8 hanner, fordelt på tre kull.

Simi er ei sjarmerende trivelig tispe, hun er tålmodig og samtidig bestemt. Hennes lynne er meget behagelig, svært glad i barn og voksne.

Livlig og glad, - samtidig veldig rolig. Liker godt å få kos og oppmerksomhet.

 

 

 

Ullälvas Smári

INT NORD FIN LUX UCH SV-00/01 Ullälvas Smári

er født i 1997, bor i Sverige og eies av Kennel Ullälva.

I Norge (pr.1/7-07) er Smári far til 17 avkom - 6 tisper og 11 hanner, fordelt på tre kull.

 

Sitat fra Kennel Ullälvas hjemmeside: "Smári är en charmknutte utöver det vanliga. Trygg i alla lägen vilket märkts inte minst under alla våra resor tillsammans. Bättre resesällskap får man leta efter."

Bildene av Ullälvas Smári er gjenngitt med tillatelse fra Kennel Ullälva.